Friday, February 15, 2008

Suntem "jmekeri"

Astazi, 15 februarie, a nins a 5-a oara in timpul perioadei de iarna ( 2007-2008 ). Si cum nu lipseau obisnuitele ambuteiaje, lume inghesuita si nesimtita, primari "luati pe nepregatite" de aceste evenimente hibernale, iata ca se mai gaseste cate un romanas sa iasa din randul lumii.

Face ce face si tot iese el in evidenta cu ceva.

Desi era frig iar eu inghetasem, stand deja cu picioarele suspendate pentru a nu mai atinge podeaua rece a autobuzului, iata ca se urca in aceasta cutie de conserve transportatoare un personaj foarte... elegant.

Pe langa jeaca de pele si blugii largi si cu multe buzunarase, tanarul nostru jmeker din poveste, purta in picioare o prea-frumoasa pereche de... talpi goale.




Prea-frumoasa e putin spus. Numai sa va spun de tentele de albastru, violet si urme de negru de pe degete si va dati seama si singuri despre ce bashtan vorbim.

Sa se fii imbatat si sa-si fii pierdut incaltarile?
Sa-l fii deposedat de gumari un boschetar mai halterofil?
Sa-si fii jucat talpicile la poker sau barbut?



Nu pot spune daca privirea lui era incetosata de oboseala sau bautura. Nu prea mai puteam sa observ multe lucruri in acele momente.

Pe de-o parte incercam sa fotografiez cu un telefon, in timp ce autobuzul nimerea fiecare piatra si groapa de pe strada (de aceea va rog sa-mi scuzati calitatea pozelor), iar pe de alta parte ma abtineam sa nu rad de al doilea personaj al povestii, un betiv de langa mine, iar pe cea de-a treia parte, incercam sa ma impotrivesc subtil balansului ingrijorator al aceluiasi betiv de mai devreme.

Iar cele 2 ore de ninsoare vascolita incepeau sa isi spuna cuvantul, din ce in ce mai abitir.



0 comments: