Tuesday, February 5, 2008

Barbatii e porci

Ca tot am zis mai devreme ca trebuie sa imi amintesc ceva.

Acum e vorba de o alta amintire: cum vad barbatii viata si distractiile / cum vad femeile natura si zburatul ca un fluturas.

Mai multe in editia de seara. [sper]

Da bai, munca te prosteste si iti distruge neuronul.

...dupa 3 ore jum'ate...

incerc sa scriu dar mai am 10 minute si sparg usa de la serviciu.
asa ca o las pe mai tarziu.
daca nu, pe maine.

o seara mirobolanta sa aveti.
("sa aveti o seara mirifica" este deja insusita de un prieten)

...dupa 1 zi...
Discutam acum cateva zile cu prietena despre micile bucurii ale vietii. Cum si ce sa infuleci, ce si cum sa te distrezi, cat si cum sa asimilezi cunostiinte noi.

Dintr-una intr-alta am ajuns la filme. In special actorii. Cat de buni sunt unii, cat de prosti sunt altii, cat de orientati sunt ei pe un anumit segment de entertaining.

Eu, de exemplu, il plac pe Jim Carey in rolurile de comedie. In partea asta a distractiei il vad eu cel mai mult, are talentul si abilitatea de a-si cizela performantele actoricesti catre partea distractiva a arolurilor.

Prietena mea, dimpotriva, il uraste atunci cand interpreteaza acele roluri amuzante care l-au consacrat (chiar si Merryl Streep a ras cu el impreuna la glumele si mistourile pe care le-a facut pe seama ei), dar ii plac "la nebunie" rolurile inchise, dramatice.

Cica interpreteaza mai bine drama, decat comedia.

Apoi am sarit la alta discutie.
De ce au nevoie barbatii de mici placeri in viata, din care tragem doua directii: de ce avem nevoie de distractie si cealalta, de ce neaparat din "mici" distractii.

Pai sa explic ceea ce vreau sa va zic.
Stau pe net putin, maximum 2 ore pe zi si nu in fiecare zi, si nu in continuu, ci cumulat. Adica de cand ajung acasa de la serviciu pana cand ma bag in pat la film sau somn, sau...

In tot acest timp, vizitez doar cateva site-uri. Pai sa le numar: 4 principale si inca 2-3 care sunt linkuite de astea.

Inainte de absolvirea facultatii, puteam sta si o zi intreaga pe net si nu ma plictiseam. Acum, desi am vreo 2000 de bookmarkuri in firefox stranse de-a lungul timpului, nu deschid mai mult de 4-5 pe zi. E o lege a economistilor care zice ca ajungi mai repede la saturatie atunci cand primesti mult si vei ramane saturat chiar si cand scazi masiv dozele de acelasi stimul. Ma rog, e cosmetizata de mine atat cat pot sa o inteleg si eu.

Evident ca dupa o zi de munca nu prea mai ai chef de o carte, de un film inteligent, de un teatru, de o expozitie. Dar trebuie sa le faci si pe astea din cand in cand.
In rest, iti umpli timpul, sau incerci sa iti satisfaci anumite nevoi prin mici doze de aiureri, si cat mai aiurite sa fie.

Dai repede pe youtube si te uiti cum se dezbraca niste pustani in clasa de liceu, mai vezi o animatie amunzanta, mai injuri si razi in acelasi timp de prostia unei soferite care face ce stie ea mai bine sa incurce circulatia (parcari in mijlocul drumului, pe marginea drumului cu santul cel mai mare, in gardul garajului, in masinile parcate, cu rotile pe strada sau pe sus), mai citesti ca nu stiu ce au mai inventat astia ca sa iti aduca berea la pat, sau nu stiu ce player care seamna cu iPhone-ul dar e de nu stiu cate ori mai bun si versatil, etc.

Mai te uiti la Jim Carey (filme, reclame, bloopers, special features de pe dvd-uri), mai dai de un site cu sanii mari (apropo: uite aici si saliveaza/sau fii invidioasa ca strugurii sunt acri), mai inveti sa mesteresti prin calculator, te mai minunezi de una de alta si gata, s-au sfarsit cele 20 de minute pe care ti le ingaduie consoarta.

Iar apoi urmeaza:
- de ce te uiti la prostul ala (mie imi place mai mult nu stiu cine/ce)
raspuns: de aia, ca nu ma intereseaza ce iti place tie

- de ce te uiti la sanii aleilalte (nu-ti mai place de mine, sunt urata, oaaaaaaaa)
raspuns: nu, te iubesc in continuare, dar ma mai uit si la altele, sa vad ce a mai aparut nou prin natura. pentru ca asta e in natura noastra, sa stam sa ne uitam.
daca punem mana pe "obiect": nu e bine
daca ne uitam doar: iar nu e bine
daca nici nu punem mana si nici nu ne uitam: esti prost frate (tot ele spun asta)

- de ce nu imi acorzi atentie cand vorbesc eu? ce ma intereseaza pe mine ca tu iti pregatesti itinerariul si todo-urile pentru maine? ce, nu poti sa faci mai multe lucruri deodata, asa ca mine? eu de ce pot sa vorbesc si in acelasi timp sa nu te las sa iti faci treaba?
raspuns: pentru ca inca nu s-a umplut paharul

- de ce stai cu spatele la mine cand esti la calculator? de ce nu ma bagi in seama? de ce te prefaci ca te concentrezi, crezi ca daca te incrunti am sa inteleg ce te deranjeaza? daca te deranjeaza ceva, pot sa fac ceva sa iti treaca? daca pot sa fac ceva sa iti treaca, de ce nu imi spui sa fac iar eu o sa fa...
raspuns: eeaeaaaaaaa, SHUT UP!!!

Generalizez:


NOI, BARBATII:ele, femeile:
- ne pregatim seara obiectele si intalnirile pentru serviciu- isi pregatesc dimineata pe la pranz intalnirea cu fetele (la care vor intarzia, pentru ca fetele au dreptul asta - cum e sa fie intalnire numai de fete si toate sa intarzie? se considera ca au intarziat, sau ca toate au venit fix la timp? nu conteaza dupa cate ore de la ora initiala
- ne ducem la serviciu- se intalnesc ca intre fete, se hlizesc vreo 2 ore, apoi se hotarasc sa porneasca in sfarsit catre o destinatie necunoscuta. lasa ca se hotarasc ele pe drum
- incercam sa ramanem calmi la serviciu, ignoram rautatile, ne uitam dupa o fusta sau un decolteu nou sau nu, ne pizduim cu sefii, ne plangem ca de ce dracu am facut o facultate ca sa fim sclavi- isi dau seama pe drum ca sunt foarte multe magazine de haine si decid sa le viziteze pe toate. iar daca termina, isi aduc aminte ca exista si magazine "de 2 lei". nu va mirati, chiar asa se numesc: "1 $ shop". dar ... chiar si chilipirurile costa
- venim suparati de la serviciu, cu sau fara salariu (ca nu s-a dat azi, ca bere nu am mai baut de mult cu baietii si nici nu mai stiu cum arata)- vin vesele de la plimbare/intalnire si incep direct cu povestirile cat de tare/misto/naspa a fost intalnirea/prietenele/ala care le-a ciupit de fund si le-a zis ca sunt curve (cand ele s-au imbracat ca niste curve)
- incerci sa iti dai seama de ce esti atat de obosit/suparat/zapacit si nu poti sa te concentrezi sa iti pregatesti chestiile pe care TREBUIE sa le pregatesti- tzaca, tzaca, tzaca, tzaca, trosc, pleosc, taci fa!
- iti rezolvi treburile si acum esti liber sa ii dai atentie- ea este suparata si te ignora
- o intrebi daca mai are bani si daca da, de ce nu a luat ceva de haleala - plange, urla, zbiara ca o tratezi ca pe un obiect, ca, ce a facut sa merite asa o viata, ca fusta/bluza/suta mia geanta nu a costat decat de la 6 sute de mii in sus (de obicei 2 milioane), ca cand (scuzati) a mai avut ea timp de mancare daca nu ii dai si ei voie sa se vada cu prietenele (cam de 8 ori pe saptamana)
- esti coplesit de greutatile vietii, nu mai stii de unde sa faci rost de bani pentru mancare si pentru petecul de pus in cur la pantaloni, cum sa o mai scoti la un cocteil (de fapt suc la 2 litri, acasa, ca atatia bani mai ai prin buzunare)- plange si suspina tanara domnita, ca pleci de acas' la munca si nu o scoti nicaieri in oras. pam pam.


Disclamer: intamplarile/textele de mai sus sunt pura fictiune si nu au nici o legatura cu propria persoana sau persoanele apropiate mie.
Sunt chestii generale, care se intampla fiecaruia (sper), de cel putin o data in viata ("asa liniste sa ai matale").

0 comments: