Monday, March 8, 2010

Expozitia de arta contemporana Idila


"Idila/Idyll – expozitie de arta contemporana romano-austriaca

11 Martie – 11 Aprilie 2010

Galeria Atelier 030202, Str. Sfanta Vineri nr. 11, Bucuresti

Curatoare: Olivia Nitis


Artiste din Austria si Romania, active pe scena artistica internationala, (Irina Botea, Delia Popa, Magda Pelmus, Simona Vilau, Cristina Garabetanu, Alexandra Bodea, Marilena Preda Sanc, Lena Lapschina, Petra Sterry, Chloe Potter, Doris Mayer, Eva Ursprung si Eva Schlegel) au fost invitate sa-si prezinte viziunea asupra notiunii de Idila in contextul actual. In spatiul cultural european, cu Idila se asociaza o stare de spirit idealizata, senina, vesela si familiara, ce se doreste a fi un contrabalans la realitatea existenta. In construirea atmosferei idilice rolurile de gen apar neschimbate in timp.

Proiectul Idila isi propune sa urmareasca, in context socio-cultural, modalitatile prin care artistele din doua spatii culturale diferite se raporteaza la acest concept, precum si masura in care acesta mai are sau nu relevanta in prezent.

Proiectul Idila este primul eveniment din cadrul AUSTRIAN CURATOR FUNDING PROGRAM al Forumului Cultural Austriac, finantat de statul austriac si prezentat cu sprijinul Raiffeisen Bank.

Program:

11 martie
Conferinta de presa va avea loc la sediul Atelier 030202, Str. Sfanta Vineri nr. 11, orele 17.00.

Alaturi de organizatori, la conferinta vor fi prezente artistele din Austria: Eva Schlegel, Eva Ursprung, Chloe Potter, Petra Sterry, Lena Lapschina, precum si artistele din Romania: Marilena Preda Sanc, Magda Pelmus, Alexandra Bodea, Delia Popa, Simona Vilau, Cristina Garabetanu.


11 martie
orele 19.00: Vernisaj


8 aprilie
orele 19.00: Atelier 030202 Artist talk: Dorys Mayer la Bucuresti


In contextul mai amplu al expozitiei romano-austriece intitulata Idila de la Atelier 030202, proiect initiat de Forumul Cultural Austriac, curatoarea Olivia Nitis o invita la dialog pe artista Doris Mayer care isi va prezenta lucrarile cu accent pe cea selectata pentru proiectul Idila, XL_ extra low # 02_THE WEDDING, si pe alte doua lucrari video: XL_extra low # 01 si DANAE remixed. Doris Mayer este o artista care traieste si lucreaza la Viena. Este interesata de arta video
prin intermediul careia exploreaza anumite aspecte ale vietii sociale filtrate prin experiente personale. Aspecte legate de gen, asteptari sociale si prejudecati sunt adesea prezentate ca o serie de comentarii ironice.

Organizator :
Forumul Cultural Austriac

Parteneri :
Atelier 030202, Teatrul de Comedie, Clubul UNESCO Adolescentii

Sponsor :
Raiffeisen Bank

Cu sprijinul:
Corona Extra, Evian, Nespresso, The Famous Grouse

Parteneri media:
RFI, Cultura, aLtitudini, Modernism, Observator cultural, 22, Zile si Nopti, 1mp arta contemporana, Agentia de carte.ro


Olivia Nitis
art critic&curator
e-mail: olivia_nitis@yahoo.com
phone: 0747491279
http://olivia.experimentalproject.ro
www.perspectiveproject.ro"

Daca nu va descurcati cu adresa, locatia este chiar vis-a-vis de Banca ING de la Unirii, intre Banca Carpatica si Templul Coral (Sinagoga), pe colt cu Bdul. Coposu.

View Larger Map

0 comments: