Thursday, July 1, 2010

Sunt trist

Am primit o veste proasta.

Asta dupa ce am primit prima veste proasta legata de vestea asta proasta de astazi.
Asta dupa ce am primit a doua veste proasta care se leaga oarecum de cea de-a treia veste proasta, asta de care va ziceam azi.

Sa le luam pe rand.

1. Situatia economica e naspa. In consecinta, in ultimii 5 ani, publicatiile IT din Romania incep sa includa prin articole si alte componente inafara de cele de IT.

2. Situatia economica e si mai naspa. De asta, in ultimii 2 ani, publicatiile IT incep sa inlocuiasca produsele IT din articole cu alte produse ce nu sunt deloc IT. Cum ar fi brelocuri colorate cu leduri sau boxe mini, analogice, sau chiar ceasuri cu roti care incep sa fuga prin casa pana te dai jos din pat si le prinzi ca sa le dai la mufa.

3. Situatia economica (cel putin din Romania) este atat de naspa, incat publicatia xTremePC scoate un numar aniversar (120) si arunca zvonul ca ar fi ultima aparitie. Colega online si forumul sunt mentionate ca traind bine-merci.

4. Forumul xTremePC incepe sa contina threaduri si posturi care anunta cumva ne-oficial si oarecum oficial faptul ca revista nu va mai fi tiparita, perioada de pauza nefiind precizata. Site-ul si forumul vor fi mentinute online.

5. Proprietarul Chip si celorlalte surori Level, Practic, Foto-Video, etc. anunta faptul ca vrea sa vanda afacerea. Se retrage cu copiii lui in alta tara si nu vrea sa isi mai bata capul cu publicatiile.

Pe langa faptul ca nu mai cumpar Chip de ceva ani deoarece punctul 2 si 3 de mai sus erau o regula majora in revista, mai existau si alte personaje care m-au facut sa renunt la aproape orice legat de Chip. Inafara de forum, abtinandu-ma cu greu sa nu renunt la el, si la revista Level, care in ultima perioada incepuse sa-si revina ca si continut si stil redactoricesc.

6. Acum vreo cateva zile, pe forumul xTremePC a publicat un redactor urmatorul post: "R.I.P.". In threadul aferent ce se intampla si daca se inchide revista.
Tot e bine, ramane site-ul si forumul.

7. VESTEA PROASTA DE ASTAZI.
Forumul (mai ales) si site-ul eXtremePC au fost INCHISE!!!! (atat www.xpc.ro cat si www.xtrempc.ro)

Comunicatul oficial:
" XtremPC

Dragi prieteni,


Ca urmare a situaţiei economice nefavorabile şi a scăderii generale a nivelului de consum, echipa XtremPC este nevoită să vă anunţe cu mare regret închiderea temporară a publicaţiei. Astfel, începând cu 1 iulie 2010 vor fi închise pe termen nedeterminat atât ediţia tipărită a revistei, cât şi cea online, inclusiv forumul XtremPC.


Mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături în cei 12 ani de existenţă: cititori, parteneri, membri forumului, celor care ne-au susţinut şi ne-au încurajat în tot acest timp. Speram ca am reuşit pe parcursul acestor ani să vă convingem de profesionalismul jurnaliştilor noştri şi de valoarea materialelor informative pe care le-aţi putut gasi în paginile revistei şi online. Am încercat să prezentăm subiecte cât mai diverse din domeniul IT, care să acopere interesele tuturor cititorilor, fie ca a fost vorba de recenzii, articole despre hardware, software utilitar sau jocuri.


Vă promitem că vom reveni imediat ce situaţia economică ne va permite acest lucru.


Cu prietenie,

Redacţia XtremPC"

Am ramas cu gura cascata.
Pe langa faptul ca eXtremPC era singura revista IT din Romania care merita sa traiasca, prin diversitatea si stilul continutului. Parerea mea.

Ma duc sa plang la baie.

Later edit: se pare ca forumul o sa ramana activ, ceva cu "xpc-forum". Cand o sa fie activ voi pune linkul corect.

Later later edit: forumul este activ la http://xpc-forum.ro/.

2 comments:

Anonymous said...

Bună Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhispercom sau un email radiowhispercom@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!


catacc said...

Salut Vlad.

Acum ceva timp, ai publicat un comentariu la acest post, dar din pacate, neavand atunci moderare la comentarii si nici atentionare, nu am fost prea receptiv.

Am gasit de ceva vreme comentariul si ti-am trimis un e-mail in 29 ianuarie 2012, dar din pacate s-a intors raspunsul ca adresa ta la radio nu ar mai fi valida. Doresc sa ma adresez tie, daca mai cooperezi cu radioul si/sau celor de la radio Whisper, avand intrebarea urmatoare: care articol a fost citat/publicat la radio si pe tema caruia ati intervievat ascultatorii?
Pot gasi undeva pe site-ul vostru ceva inregistrari cu privire la acest eveniment?

Sunt doar curios, nu este niciun fel de atac.

M-am uitat mai demult pe site si cred ca ar fi bine ca anumite emisiuni ale voastre sa le publicati pe site, fie transcrise, fie inregistrate audio.

Vad ca acum in august 2012 va schimbati site-ul si ar trebui sa fie ceva inregistrari, dar nu este niciun link sub textele respective.

Din pacate, serviciul imi acapareaza o foarte mare din timp, de aceea numarul articolelor pe blogul meu a scazut dramatic in ultima vreme, cel putin a celor personale.

Daca voi reusi cumva in viitor sa imi organizez altfel timpul (mai eficient, adica) si sa imi permita sustinerea unui ritm adecvat al articolelor, atunci putem discuta despre o colaborare.

Pana atunci, specificarea sursei de unde preluati articolele este multumitoare pentru mine, atat timp cat nu am specificat altceva in continutul posturilor.

Multumesc frumos si toate cele bune in continuare.