Saturday, June 7, 2008

Aristotel si Schwarzenegger - neintelegeri filosofice

Cica se intalnesc Aristotel si Arnold Schwarzenegger prin Hollywood, pe Walk of Fame. Se masoara din priviri, schimba grimase. La un moment dat, Aristotel ii arata lui Schwarzenegger un deget.

Nedumerit, Schwarzenegger ii arata doua degete.
Cu mirare pe fata, Aristotel ridica trei degete.
Schwarzenegger, aproape furios, ridica brusc patru degete.

Apoi, Aristotel, cu fata tot mai luminata, ii arata actorului guvernator un cerculet mic.
Rasufland victorios, Schwarzenegger ii deseneaza un ditamai cerc.

Dupa acest schimb de "replici", fiecare dintre ei se intoarce la prieteni.

Aristotel, merge in Agora si isi cheama discipolii:
Bai, uitati, ma, tot ceea ce stiati de Schwarzenegger. Ala nu e un pachet de muschi, ci unul de creier, una din cele mai luminate minti care mi-a fost dat sa le intalnesc. M-am intalnit cu el si i-am spus "Fiinta e unica". El mi-a raspuns imediat: "Da, dar exista dualitate: trup si spirit".

Uimit de interesantul lui raspuns, l-am luat cu ultimele noastre descoperiri din fizica: "Exista trei stari de agregare". La care, el: "Ba nu, sunt patru: exista si plasma".

Am trecut atunci la astrologie, cu ultima noastra mare descoperire: "Pamantul e rotund". La care el, foarte nervos de incultura mea, imi raspunde: "Da, dar luna se invarte in jurul lui". Va spun invataceii mei, Schwarzenegger este raspunsul tuturor intrebarilor voastre.

De cealalta parte, peste Atlantic, la o bere, actorul-guvernator-terminator, cu prietenii.
Povesteste:
Ba, mosu'. Sa vezi ce patesc ieri. Ma intalnesc pe strada cu o piticanie. Ciudata, barboasa, mica, niste cearsafuri albe peste el. Si cum ma uitam eu asa mirat la el, imi zice: "Iti bag un deget in fund".

Va dati seama ca nu m-am lasat. Si i-am retezat-o scurt. Am zis ca io ii bag doua.

Piticul nu se lasa, sa vedeti tupeu. Cica imi baga trei degete. Aproape sa il iau la bataie, sar eu si ii zic ca ii bag patru.

La care el, incepe sa bata in retragere, si zice ca are fundul mic. Da' nu m-am lasat io si am zis ca i-l fac uite atata de mare.

0 comments: