Dupa ce am reziliat contractul la internet cu UPC si am asteptat 1 luna sa vad alternativele, inca 1 luna sa se schimbe contractele la RCS-RDS si inca 1 luna dupa semnarea contractului cu ultimii numiti, iata ca aseara s-a produs si instalarea internetului (17:00).
Bucuria a fost scurta (17:00-18:00) deoarece unul dintre discuri a fost raportat ca "damaged" iar matricea RAID1 ca DEGRADED.
Cu ochii cat cepele, am cautat repede solutii.
Dupa 1 ora am instalat Intel Storage Manager Technology, care a detectat matricea raid si hardul "defect" si a inceput sa reconstruiasca datele.
Nu a reusit azi noapte, a dat o eroare, iar hardul cu pricina marcat ca DEFECTIVE.
Dupa un restart, iar cu restaurarea.
Am oprit calcul si azi am cautat de pe alt computer, solutii pe net.
Mda, smecherie de la producator: au taiat/castrat firmware-urile hardurilor desktop deoarece se vindeau prea multe si cele enterprise/raid nu.
Ati ghicit: combinatia perfecta Western Digital, Caviar Black, TLER, Windows 7.
Sa incercam cu noua versiune de soft de la Intel (de ce nu a aparut prima la cautari? de ce imi dau un soft depasit?) care se numeste Intel Rapid Storage Technology.
Alta Marie care cica repara palariile.
Sa speram, incerc diseara.
Intre timp, am pregatit si un Ultimate Boot CD cu WDTLER pe el ca sa le activez la harduri.
Daca reusesc si nu mai crapa matricea, va scriu solutia peste cateva luni.
Happy torrenting!
Later edit: nu merge WDTLER pentru ca este de DOS iar eu am placa de baza cu chipset pentru i7 (iar ce este sub Win98 inclusiv nu este suportat)
Iar cu Intel Rapid Storage Technology se pare ca am reusit sa refac matricea si ambele harduri sunt acum raportate ca normale.
Am facut si ceva teste de torenti fragmentati si se pare ca rezista inclusiv la 10mega download cu bucatele de 256kb.
Tuesday, November 16, 2010
Posted by catacc at 4:40 PM 0 commentsDin lac in put
Monday, August 23, 2010
Posted by catacc at 5:17 PM 0 commentsMandria de a fi roman
Circuitul platii facturilor in Romania:
Pleci de acasa fericit si mandru de tine ca esti un cetatean onest, bun platnic. Ajungi la oficiul postal. Dupa ce stai la coada linistit si iti astepti randul, dai nas in nas cu doamna de la posta.
Iti calculeaza vreo 10 minute ce ai de platit (nu aveam decat 2 facturi). Iti cere suma. Ii dai.
-Nu am sa va dau restul, lasati facturile la noi si mergeti sa schimbati.
Nu lasi facturile la ei, ca doar nu te-ai dilit de tot si iti spui in sinea ta:
-Lasa ca platesc la banca.
Ajungi la banca. Iti trebuie buletin. Nu ai la tine insa ii poti comunica datele.
- NU SE POATE fara buletin in original, mergeti la automat.
La automat trebuie sa ai suma fixa pt ca... AUTOMATUL NU DA REST. Alergi din banca in banca, din magazin in magazin. Toata lumea se uita scarbita la tine si iti spune:
- NU AVEM SA SCHIMBAM!!!
Pana la urma nimeresti intr-o banca unde doamna de la ghiseu se uita in ochii tai de caine haituit, i se face mila, isi aminteste ca are si ea copii acasa si iti schimba imensa suma de 100 de lei. Fericit peste masura, cetateanul onest din tine alearga plin de speranta inapoi la oficiul postal. Cu lacrimi in ochi (de fericire, repet) ii intinzi mandru facturile si banii.
-ASTEPTATI, ti se raspunde, CA NUMAI DE LA COLEGA SE POATE (n.a numai de pe un singur calculator se pot efectua asemenea operatiuni).
Nu-i nimic, in fata ta nu e decat un domn.... care are 20 de mandate. Astepti, ce dracu sa-i faci. Platesti intr-un final si iesi aiurit si constati ca ti-ai pierdut fix 2 ore ca sa poti plati 2 facturi.
URAAAA!
Nota: din peripetiile unei romance. Eu sunt doar transportatorul de la email la blog.
Thursday, August 12, 2010
Posted by catacc at 3:13 PM 0 comments Posted by catacc at 3:11 PM 0 commentsLearn english
Two of the best comments:
1. Does Diarrhea mean something different in Japan cause they seem pretty happy about having it. lol
2. This is what happens when you use nuclear weapons on people.
For the second comment: funny, but not quite at the same time.
I like several japanese things, but definitely, they are quite different than the rest of the world.
Machete
Remember "Expendables"?
Danny Trejo was cast in the trailer, but not in the movie.
He gets a movie for himself.
MACHETE
Warning - 18+
Starring: Danny Trejo, Steven Seagal, Michelle Rodriguez, Jessica Alba, Robert de Niro. This was the order of their names in the trailer. But, seriously...
Wednesday, August 4, 2010
Posted by catacc at 4:57 PM 0 comments Posted by catacc at 4:07 PM 0 commentsSnake game in Youtube movies
Ever watched a boring youtube movie?
Want something more? Maybe funny?
There it is! Select any movie from gaming category, and while the movie is playing (not paused), keep pressed for few seconds UP and LEFT keys simultaneously.
Snake appears and you can play the game WHILE the movie is still displayed in background, and even after the movie ends.
Later Edit: apparently, the game can be played in movies from all categories, even if only LEFT key is long pressed. The only restriction is that the movie player must be the new one (hint: volume slider is horizontal, not vertical).
Wednesday, July 14, 2010
Posted by catacc at 12:57 AM 0 commentsSunt bucuros
Tocmai am aflat ca taratura de Cosmina Pasarin (da, aia inocenta si cica virgina si cica inselata la Vara Ispitelor) s-a cracanat pe o scena la mare, si-a tot infipt niste microfoane prin pizda si alte chestii ce nu pot fi reproduse mintal de un om sanatos, cu educatie si coloana vertebrala, drept pentru care a fost data afara de la TVR.
I s-a desfacut contractul de munca, adios si n-am cuvinte.
Uite ca mai merge ceva in tara asta!
URA!
Thursday, July 1, 2010
Posted by catacc at 11:39 AM 2 commentsSunt trist
Am primit o veste proasta.
Asta dupa ce am primit prima veste proasta legata de vestea asta proasta de astazi.
Asta dupa ce am primit a doua veste proasta care se leaga oarecum de cea de-a treia veste proasta, asta de care va ziceam azi.
Sa le luam pe rand.
1. Situatia economica e naspa. In consecinta, in ultimii 5 ani, publicatiile IT din Romania incep sa includa prin articole si alte componente inafara de cele de IT.
2. Situatia economica e si mai naspa. De asta, in ultimii 2 ani, publicatiile IT incep sa inlocuiasca produsele IT din articole cu alte produse ce nu sunt deloc IT. Cum ar fi brelocuri colorate cu leduri sau boxe mini, analogice, sau chiar ceasuri cu roti care incep sa fuga prin casa pana te dai jos din pat si le prinzi ca sa le dai la mufa.
3. Situatia economica (cel putin din Romania) este atat de naspa, incat publicatia xTremePC scoate un numar aniversar (120) si arunca zvonul ca ar fi ultima aparitie. Colega online si forumul sunt mentionate ca traind bine-merci.
4. Forumul xTremePC incepe sa contina threaduri si posturi care anunta cumva ne-oficial si oarecum oficial faptul ca revista nu va mai fi tiparita, perioada de pauza nefiind precizata. Site-ul si forumul vor fi mentinute online.
5. Proprietarul Chip si celorlalte surori Level, Practic, Foto-Video, etc. anunta faptul ca vrea sa vanda afacerea. Se retrage cu copiii lui in alta tara si nu vrea sa isi mai bata capul cu publicatiile.
Pe langa faptul ca nu mai cumpar Chip de ceva ani deoarece punctul 2 si 3 de mai sus erau o regula majora in revista, mai existau si alte personaje care m-au facut sa renunt la aproape orice legat de Chip. Inafara de forum, abtinandu-ma cu greu sa nu renunt la el, si la revista Level, care in ultima perioada incepuse sa-si revina ca si continut si stil redactoricesc.
6. Acum vreo cateva zile, pe forumul xTremePC a publicat un redactor urmatorul post: "R.I.P.". In threadul aferent ce se intampla si daca se inchide revista.
Tot e bine, ramane site-ul si forumul.
7. VESTEA PROASTA DE ASTAZI.
Forumul (mai ales) si site-ul eXtremePC au fost INCHISE!!!! (atat www.xpc.ro cat si www.xtrempc.ro)
Comunicatul oficial:
" XtremPC
Dragi prieteni,
Ca urmare a situaţiei economice nefavorabile şi a scăderii generale a nivelului de consum, echipa XtremPC este nevoită să vă anunţe cu mare regret închiderea temporară a publicaţiei. Astfel, începând cu 1 iulie 2010 vor fi închise pe termen nedeterminat atât ediţia tipărită a revistei, cât şi cea online, inclusiv forumul XtremPC.
Mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături în cei 12 ani de existenţă: cititori, parteneri, membri forumului, celor care ne-au susţinut şi ne-au încurajat în tot acest timp. Speram ca am reuşit pe parcursul acestor ani să vă convingem de profesionalismul jurnaliştilor noştri şi de valoarea materialelor informative pe care le-aţi putut gasi în paginile revistei şi online. Am încercat să prezentăm subiecte cât mai diverse din domeniul IT, care să acopere interesele tuturor cititorilor, fie ca a fost vorba de recenzii, articole despre hardware, software utilitar sau jocuri.
Vă promitem că vom reveni imediat ce situaţia economică ne va permite acest lucru.
Cu prietenie,
Redacţia XtremPC"
Am ramas cu gura cascata.
Pe langa faptul ca eXtremPC era singura revista IT din Romania care merita sa traiasca, prin diversitatea si stilul continutului. Parerea mea.
Ma duc sa plang la baie.
Later edit: se pare ca forumul o sa ramana activ, ceva cu "xpc-forum". Cand o sa fie activ voi pune linkul corect.
Later later edit: forumul este activ la http://xpc-forum.ro/.
Wednesday, June 30, 2010
Posted by catacc at 4:59 PM 0 commentsBienala de Gravură Máximo Ramos, Spania 2010
Asociaţia Experimental Project are plăcerea de a vă informa ca artistul vizual Ciprian Ciuclea este câştigatorul Marelui Premiu al celei de a 21-a ediţii a Bienalei de Gravură Máximo Ramos din Spania, cu seria de lucrari Noise Protection A. Celălalt câştigător al Marelui Premiu este artistul spaniol Santi Jiménez.
Seria de lucrări va rămâne în colecţia permanentă a Centrului Torrente Ballester.
Lucrările pot fi văzute în cadrul Bienalei Máximo Ramos în perioada 22 iulie - 3 octombrie 2010.
Puteti vedea lucrarile accesând: http://ciuclea.experimentalproject.ro
Detalii din presa spaniolă:
http://www.diariodeferrol.com/
http://culturagalega.org/
Pentru alte detalii puteţi contacta: office@experimentalproject.ro
Monday, June 28, 2010
Posted by catacc at 4:58 PM 0 commentsFii responsabil pentru ceea ce faci
E un filmulet pe net, in care este redat mesajul "adevarat" de casuta vocala al unei scoli din Australia. Maroochidore, Queensland.
Scoala si profesorii sunt dati in judecata de catre parinti, pentru a obtine note de trecere pentru copii lor care au prea multe absente.
"rrrrriiiinnnnnnnngggg"
"hello, you have reached the automated answering service of your school."
"in order to assist you in connecting you to the right staff member, please listen to all the options before making a selection."
"to lie about why your child is absents press 1"
"to make excuses for why your child did not do his homework press 2"
"to complain about what we do press 3"
"to swear at staff members press 4"
"to ask why you didn't get information, that has already been enclosed in your newsletter and several fliers that have been mailed to you press 5"
"if you want us to raise your child press 6"
"if you want to reach out and touch, slap or hit someone press 7"
"to request another teacher, for the third time this year press 8"
"to complain about bus transportation press 9"
"to complain about school lunches press 0"
"if you realize this is the real world and your child must be accountable and responsible for his or her behavior, classwork and homework. and it's not the teachers fault for your child lacks of effort. please hang up and have a nice day."
"if you want this in another language move to a country that speaks it."
"thank you for your interest in public education."
Hmm, cred ca pana la urma spune totul.
Cred ca pana la urma asta e solutia prin care vom educa Romania.
Mesaje clare, simple si la obiect, in orice domeniu.
Apropo, ghilimelele de la cuvantul "adevarat" nu il neaga. Chiar este mesajul care se afla inregistrat pe caseta robotului telefonic.
Bucuresti, capitala europeana
Azi dimineata, in tramvai, controlul RATB.
Cuminte ("") cum sunt, am bifat cardul de plastic imediat cum am urcat, asa ca nu a fost nicio problema.
In timp ce ma controla pe mine si pe un tip ce statea pe scaunul din fata mea, au urcat 3 persoane asiatice: doi baieti si o fata. Foarte draguta fata.
Cum tipul din fata mea nu avea bilet si incepuse faza de "negociere" ca stai ca n-am buletin, n-am bani, merg si eu o statie, da' de ce nu ai coborat ba daca nu aveai bilet, etc, etc, unul dintre controlori se uita la primul baiat dintre cei despre care vorbeam mai devreme.
Gata, zic, incepe distractia. Fiind straini, precis nu stiu care sunt regulile la noi, si cel mai important, trebuie sa aiba bani la ei.
Apoi, acelasi controlor se uita la al doilea baiat.
Sa vezi ca asta nu se prinde, zic eu in continuare.
Apoi si uita si la fata.
Hai ma, ce dracu, chiar asa lent esti?
De fapt, chiar erau un pic lenti, ca erau si ei tot 3, dar de la vreo 45 de ani in sus.
Si incepe.
Astia ai nostrii in romana, aia ai lor in ... "asiatica". Presupun coreana, dupa aspect, nu pareau chinezi si nici japonezi. E mai greu de diferentiat intre tailandezi, coreeni, vietnamezi si alte neamuri de felul asta, asa ca am presupus ca sunt coreeni.
Ca-mi placea gagica, si aia au fete frumusele.
In partea a doua a piesei de teatru, dialogul s-a purtat in romana si engleza.
"Biletul, sau banii" taica, "hai, cate 50 RON de fiecare".
"Va rog, chiar nimeni nu stie engleza?" Se parea ca nu.
Initial am stat cuminte, am sperat sa se aplaneze conflictul, nu prea aveau ce sa le faca, daca o tineau pe-a lor, dar din pacate nu a fost asa.
Tinerii nu au fost lasati sa coboare din tramvai si intrebarile si cererile erau adresate in continuare in limba romana.
Mai cu aratat bacnote drept model, mai cu aratat abtibildurile care spuneau cat este suprataxa, etc, pana cand don'soara a scos o hartie de 100RON din poseta, in cursul cautarii a celei de 50. Gata, atat le-a fost.
Tovarasii controlori deja puneau mana pe bancnote "ca sa le arate de care trebuie".
Am luat-o frumos pe domnisoara si i-am explicat despre ce e vorba.
Partea a treia a piesei de teatru s-a desfasurat in engleza cu don'soara si in romana cu controlorii. Eu eram translatorul.
A urmat intrebarea: "Dar de ce ne-a luat pe noi, din cauza faptului ca suntem straini? De ce nu ii controleaza pe toti? Am vazut ca alti oameni nu au compostat bilete"
Aici nu prea avea dreptate fata, i-am spus ca toti am fost controlati, iar la partea cu compostatul, e un pic mai dificil, majoritatea neavand bilete de hartie, ci carduri cu sold sau cu abonamente.
Si vine bomba: "Dar nu am vazut nicaieri locul de unde sa cumparam bilete. Nici nu stim cum arata!"
Eh, aici ii dau dreptate.
Casutele care vand bilete RATB sunt destul de rare. Nu conteaza ca in centru sunt destule, dar nu sunt pe toate rutele, sau macar din 2 in 2 statii.
De la suprafata se poate incarca acel card si se poate folosi si la metrou, dar la metrou nu se pot lua bilete pentru suprafata.
In plus, afisajul casutelor de bilete este foarte inghesuit, nu scrie mare "bilete" ci scrie mare "RATB".
Si tot in plus, sunt scrise numai in limba romana, nu si intr-o limba de circulatie internationala, si aici vreau sa spun engleza 100%.
Daca te duci la casa de bilete sa ceri un bilet, vei avea surpriza sa nu ti se vanda, doarece intentia lor este sa vanda numai carduri electronice. Ba te si certi cu unele vanzatoare, care nu vor sa iti dea absolut ce le-ai spune.
Unele, mai amabile, iti incarca o suma pe card, dar nu mai mult de 2-3 lei. O explicatie nu exista, stiu doar ca cineva de incredere a asistat la aceasta situatie.
Dar daca esti din provincie, ce faci daca nu poti sa cumperi bilete de hartie?
De ce sa dai 10 sau 20RON pe o bucata de plastic pe care sa o folosesti doar atunci, in perioada vizitei tale in Bucale? Ce faci apoi cand pleci acasa si nu ai cheltuit toata suma, pui bine cardul, la loc sigur, ca poate ai sa il mai folosesti si peste 10 ani daca mai vizitezi Bucurestiul? Si daca atunci nu va mai exista acest sistem, ce faci cu banii pe care ii mai ai in credit?
Exista si posibilitatea sa iti vanda bilete sau abonamente sau orice altceva asemanator, in zile de greva ale transportatorilor si sa nu fi atentionat de acest lucru. Stai ca prostu' in statie si nu vine nimic. Si poate aia 2 lei erau ultimii bani cu care puteai sa ajungi acasa de la serviciu, piata, etc.
Sau te trezesti ca nu iti valideaza aparatul din autobuz/tramvai/troleibuz cardul, desi l-ai incarcat cu 5 minute inainte. Si sa mai ai surpriza sa vina si controlul atunci. "Nu exista dom'le, asta e electronic, trebuia sa il citeasca. Hai recunoaste ca nu l-ai compostat si da incoace banii de amenda!"
Iar alta data sa verifici cati banii mai ai credit si sa iti spuna "credit 0" (zero), desi il stiai incarcat.
Iar alta data sa verifici cati banii mai ai credit si sa iti spuna "credit 0" (zero), desi il stiai incarcat, sa te duci sa il validezi in alta masina si acolo sa mearga perfect.
Iar alta data sa verifici cati banii mai ai credit si sa iti spuna "credit 0" (zero), desi il stiai incarcat, sa te duci in alta masina sa il validezi si sa nu mearga nici acolo?
Si sa te intorci la cucoana care ti l-a incarcat, sau la alta, si sa afli ca exista posibilitatea zonei crepusculare de a-ti fi creat un alt portofel electronic pe acelasi card, intr-un alt folder, si banii tai sunt acolo, dar nu poti sa ii folosesti pentru ca aparatele de validare nu citesc mai multe portofele electronice de pe acelasi card, ci doar unul? Si ala, sa fie exact ala unde nu ai tu bani? Iar banii tai sa stea cuminte acolo si sa nu ii poti folosi?
Cine plateste transportul cu masina prietenilor sau taxiurile, cand se fac greve? Cum se returneaza acesti bani?
Cum transpiri ca un porc in miez de vara, deoarece cele 300 si peste de autobuze moderne de la Mercedes de cate 100.000E (o suta de mii de euro) fiecare nu are instalatie de aer conditionat?
Cum ploua in staiile de metrou?
Cum circula metroul cu usile de la vagoane deschise?
Cum nu exista semnal de telefonie mobila in galerii, in plin secol 21?
Si ar mai fi multe.
Din pacate, nu prea am putut agata ajuta gagica, toti au trebuit sa plateasca. Ba mai erau si in intarziere.
Rezumat: cum are RATB si Metrorex dreptate in absolut toate cazurile si cum cetateanul calator nu are decat obligatii si nu are drepturi.
P.S. Pana la introducerea sistemului nou de validare cu carduri, puteai calatori o zi intreaga cu dovada amenzii, pe orice mijloc de suprafata.
Dupa introducerea sistemului nou, nu puteai circula cu amenda decat o singura data, pana la capatul cursei mijlocului de transport respectiv. Asa ca puteai sa "strangi" mai multe amenzi intr-o zi.
Acum, vad ca se elibereaza niste carduri rosii pe care sunt inregistrate ceva credite speciale, astfel incat poti sa circuli iar o zi intreaga pe orice mijloc de suprafata, ori de cate ori vrei sau ai nevoie.
Friday, June 25, 2010
Posted by catacc at 1:50 PM 0 commentsDespre marime
Aseara, pe la "End of Academia". Locatia mai ciudatica, pe Calea Mosilor, in spatele statiei de tranvai Sfantul Gheorghe de la Unirii.
Unul dintre televizoare era conectat la un netbook. Era afisata o fotografie panoramica.
Un vizitator avea si vreo 2 copii dupa el.
Iar unul dintre copii vede netbook-ul si intreaba:
-Tati, nu-i asa ca calculatoarele vechi erau asa mici?
Hmm, asta ma face sa ma gandesc: oare tot ce e mare e mai bun?
Deci, un calculator puternic trebuie sa fie cat mai mare.
Un televizor bengos, trebuie sa fie cat mai mare.
Intr-adevar, nu a avut nicio obiectie la televizorul de 80cm.
O sa imi cumpar si eu un breloc de Aston Martin, dar sa fie mare si de vreo 2 kile.
Tuesday, June 15, 2010
Posted by catacc at 9:32 AM 3 commentsRomania, TREZESTE-TE!
Monday, June 14, 2010
Posted by catacc at 5:13 PM 0 comments Posted by catacc at 11:22 AM 0 commentsQueen Elizabeth II
Great Britain's Queen Elizabeth II is meeting ...
Barack Obama
George W. Bush
Bill Clinton
George H. Walker Bush
Ronald Reagan
Jimmy Carter
Gerald Ford
Richard Nixon
As far as I know, she never met
Lyndon B. Johnson
But she met also the following:
John F. Kennedy
Dwight D. Eisenhower
Harry S. Truman
Thursday, June 10, 2010
Posted by catacc at 12:57 PM 0 commentsSaturday, May 29, 2010
Posted by catacc at 5:27 PM 0 commentsBarbatii si avioanele
Barbatii sunt precum avioanele, dupa cum urmeaza:
Pana la 20 de ani: Avion de hartie. Numai zboruri rapide, de scurta distanta si foarte scurta durata.
20 - 30 ani: Avion de vanatoare. Intodeauna la post, 7 zile pe saptamana. Ataca orice obiectiv.
Capabil sa execute diferite misiuni chiar cand acestea sunt la un interval scurt de timp.
30 - 40 ani: Aeronava comerciala. Mentine orare regulate. Destinatii destul de cunoscute si de rutina. Zborurile intodeauna ies la ora prevazuta, dar mai necesita mutari si adaptari care irita clienti.
40 - 50 ani: Aeronava comerciala pentru zboruri internationale. Functioneaza la orele de lux. Destinatii de inalt nivel cu rare abateri. Clientela soseste cu mari sperante, la sfarsit iese obosita, dar satisfacuta.
50 - 60 ani: Aeronava cargo. Pregatiri intense si multa munca inainte de decolare. Odata in aer, manevreaza lent si ofera foarte putin confort in timpul zborului. Clientela este compusa in majoritate din valize si tot felul de vechituri.
60 - 70 ani: Deltaplan. Necesita conditii externe exceptionale pentru a-si lua zborul, de o munca teribila pentru a decola iar dupa aceea evita manevre bruste pentru ca sa nu cada inainte de de timp. Dupa aterizare, demonteaza si strange tot echipamentul.
70 - 80 ani: Planor. Zboara uneori, dar numai ajutat. Repertoriul manevrelor extrem de limitat. Odata ajuns la sol are nevoie de ajutor pentru a ajunge la hangar.
Peste 80 ani: Aeromodel. Este doar decorativ, de functionare nici nu se mai pune problema.
Thursday, May 27, 2010
Posted by catacc at 8:29 PM 0 commentsF1 simulator. Who wants to be a millionaire?
Tuesday, May 25, 2010
Posted by catacc at 9:46 AM 0 commentsNemultumire
Un fotomodel din Mexic a dat in judecata medicul plastician caruia i s-a adresat pentru o operatie de marire de sani, deoarece era nemultumit de pozitia sfarcurilor dupa operatie.
Doctorul nu intelege insa motivul supararii, deoarece dupa el sfarcurile sunt perfect simetrice.
Din invataturile nevestei
Ce te invata nevasta?
Nevasta te invata despre fericire: "Sa te duci la ma-ta! Sigur se bucura cand te vede !"
Nevasta te invata despre nudism: "Plec de aici si te las in curul gol!"
Nevasta te invata despre nulitate: "Tu fara mine esti un nimeni!"
Nevasta te invata despre procreere: "Eu te-am facut ... barbat!"
Nevasta te invata despre mobilitate: "Ce-ti mai fug ochii dupa curu aleia!"
Nevasta te invata despre otet: "Ce acra poate fi ma-ta!"
Nevasta te invata despre juramant: "Zi sa mori tu ca n-ai baut nimic?"
Nevasta te invata despre munca in exces: "Cam multe sedinte peste program ai tu ..."
Nevasta te invata despre transformare: "Cand te-am luat erai slab ca o aschie, acum esti gras ca un porc!"
Nevasta te invata despre ratiune: "Cand iti vine sa ma inseli, sa te gandesti bine la ce pierzi!"
Nevasta te invata despre dictie: "Vorbesti exact ca ma-ta!"
Nevasta te invata despre sarbatori: "Vezi ca vine ziua mea, poate nu-mi cumperi ceva!"
Friday, May 21, 2010
Posted by catacc at 11:44 AM 0 commentsNew way of changing speeds
Due to a lawsuit between Microsoft and Eolas, Internet Explorer no longer processes "object", "embed" or "applet" in the way that it used to. Now instead of using "object" to embed a Flash file, I need to use javascript in order for Internet Explorer users to load the content automatically.
And using javascript on blogger, not having my own storage space, is quite difficult and I would not implement.
Please, use ANY other browser than Internet Explorer (due to so many bugs and security issues, also).
Wednesday, May 19, 2010
Posted by catacc at 2:42 PM 0 commentsTuesday, May 18, 2010
Posted by catacc at 3:08 PM 0 commentsHow To: Exploring .wim files
As [almost] everybody knows, .wim files are in fact backup files for Windows (Windows Imaging Format), managed by the Windows 7 and Windows Server 2008.
These files are created when restore points are made by you or any system installing utility, or may come as restore/repair DVDs for your brand (Dell, Fujitsu, etc) computer.
But sometimes is useful just to explore those files and not install them.
The simplest method is to open these files with 7-Zip (4.49 and above).
Just open them as a simple archive files and you can explore and EXTRACT files you want (drivers, tools, etc).
I hope this trick will help you when in need.
Monday, May 17, 2010
Posted by catacc at 3:37 PM 3 commentsHow To: Romtelecom and Apple MACs
Dupa cum stiti, Romtelecom s-a autointitulat ISP.
Adica, cica e furnizor de internet.
Bun, de pe vremea liceului, la inceputurile erei Internet-cafe-urilor, cand erau modem-urile alea v56 de mergeau mai prost decat am reusit eu printr-ul telefon SonyEricsson K300 acum vreo 2-3 ani (adica 4-5kBps).
Acum, pe langa abonamentele de internet comune de 2 si 3Mbps, au si de 20 si 30Mbps.
Pentru ultimele abonamente, furnizeaza ca si echipament niste routere Zyxel.
Mufa de Wan, 4 de LAN si wireless.
Atentie, portul 4 de LAN se foloseste pentru IPTV, nu se poate conecta un computer.
Bun, pe langa introducere, se dau datele problemei:
1. Cum se poate conecta un Apple MacBook la acest router?
Simplu, se lasa setarile default in router si se descopera reteaua cu computerul Apple. Se da conectare si se introduce parola routerului.
Implicit, cheia de criptare este WEP.
2. Cum se pot conecta mai multe dispozitive la acest router?
Exemplu: un netbook (instalatorul avea un Asus)
Simplu: la fel ca si la pasul 1, fara prea mari batai de cap.
3. Cum se pot conecta mai multe dispozitive APPLE la acest router?
Simplu: la fel ca si la pasul 1.
Asta in teorie, pentru ca in practica ... nu prea a mers.
Aveam de conectat un Mac obisnuit, un Macbook Air si un iPhone.
Primul mergea fara probleme, al doilea si al treilea nu mergeau de nici un fel.
Dupa ce am reusit sa suparam pe tovarasul instalator, ca "de ce am dat restart la router", dupa ce a semnat ca merge internetul (pe primul mac) si l-am lasat sa plece in treaba lui (desi nu a reusit cu 4 oameni de-ai lui sa rezolve problema), dupa ce in urma cu doua zile mai instalasera un Zyxel si avea aceeasi problema, de fapt, am constatat ca problema este de fapt a computerelor Apple.
Dupa setari si alte setari de nu mai stiam ce am facut, dupa schimbarea canalului, activarea/dezactivarea NAT-ului, filtrarea dupa MAC-urile placilor de retea, dupa ascunderea ID-ului retelei si schimbarea cheii de securitate, dupa ce am reusit sa facem in asa fel incat nu mai merega netul nici pe primul computer, desi routerul afisa mac-urile clientilor conectati, am descoperit unde era problema: dispozitivele cu probleme isi luau ca DNS, chiar IP-ul routerului, sau niste IP-uri care incepeau cu 80.
Dupa ce am introdus manual DNS-urile in setarile de retea ale Macbook Air-ului si iPhone-ului, totul a mers.
DNS-urile Romtelecom sunt:
193.231.100.130
193.231.100.134
DAR, MAI EXISTA O PROBLEMA.
Internetul nu mai merge daca:
- se schimba cheia de criptare din WEP in WPA sau WPA2 (psk sau nu);
- se schimba tipul de wireless de pe mixed, in b/g;
- se ascunde SSID-ul retelei.
Va dati seama ca astia cu Mac-uri sunt nevoiti sa mentina setarile default ale routerului, asa ca sansele ca PC-istii sa gaseasca hotspot-uri prin oras au crescut. :-)
Asta a fost ca si fapt divers.
Nu detin si nu cred ca voi detine (cel putin prea curand, in urmatorii 10 ani) un dispozitiv Apple. Prea mare bataie de cap.
Tuesday, April 27, 2010
Posted by catacc at 6:40 PM 0 commentsWork in progress
Theme, scrips, icons are about to be changed.
Please be patient.
Later edit: done. Theme changed.